Kupcem naših oken ob nakupu nudimo tudi nekatere storitve in dodatno opremo:

SENČILA - ROLETE, ŽALUZIJE, POLKNA,...

Vsi imamo radi svetle prostore, a včasih je sončnih žarkov vseeno preveč. Pri opremi novogradenj svetujemo uporabo zunanjih podometnih sistemov rolet, žaluzij, screen rolojev, komarnikov,…  Sodelujemo z več različnimi dobavitelji: Roltek, Dekor senčila,…

NOTRANJE IN ZUNANJE POLICE

Kot dodatek našim oknom vam v kompletu lahko ponudimo še notranje in zunanje police. Samostojno polic ne prodajamo – v tem primeru se obrnite direktno na proizvajalce polic.

blank

OKRASNI KRIŽI

Dodaten vtis razkošja ponujajo najrazličnejše oblike nalepljenih križev, s katerimi lahko oknom, predvsem pa celostni podobi stavbe, dodamo svojevrsten, povsem unikaten pečat. Tudi oblike nalepljenih križev tako rekoč nimajo omejitev; drzne vitice nepravilnih oblik, bogate razvejane drevesne oblike ali enakomerni križi umirjenih, klasičnih oblik.

blank

ZAČASNI SLEPI PODBOJI

Vgradnja začasnih slepih podbojev nudi številne prednosti. Pred vgradnjo oken se lahko izdela notranje omete in betonske estrihe. Tako se izognemo raznim poškodbam oken in čiščenju oken po zidarskih delih. Pred vgradnjo oken se objekt dobro presuši, zato po vgradnji oken ne prihaja do problemov zaradi previsoke vlage. Med gradnjo se na slepe okvirje lahko fiksira folija, ki začasno zapre objekt. Vgradnja oken se izvede brez zaključnih letvic. Rok izdelave slepih podbojev je kratek.

blank

KLJUKE - POLOLIVE & OLIVE

Kljuke na oknih so lahko dveh vrst: olive ali pololive. Prve poznamo iz preteklosti, ko so dvokrilna okna vedno imela nameščene olive – ročaje v obliki črke T, ki imajo ročaj na obe strani vrtišča.  Sodobna okna pa imajo standardno nameščene pololive, kjer je ročaj večji in samo na eno stran vrtišča. Kupci lahko sami izbirate model, material in barvo pololive glede na slog okna in objekta, v katerega se okna vgrajujejo. Pri klasičnih in modernih oknih najpogosteje svetujemo pololive Hoppe, ki nudi najboljše razmerje med kakovostjo, designom in ceno.

blank

OKOVJE - mehanizem

Večina današnjih oken je opremljena z okovjem za kombinirano odpiranje, ki nam omogoča, da lahko okno odpremo na stežaj in na zračenje. Pri Lesku standardno uporabljamo kakovostna in trpežna okovja proizvajalca ROTO (vidno Roto NX T in skrito Roto NX Designo II), pri katerih je večji del mehanizma skrit v brazdi med okvirjem in krilom, vidni so zgolj ležaj zgoraj in spodaj.

blank

LESKO SmartHome

LESKO SmartHome ponuja povezavo vseh elementov v enoten sistem pametne hiše preko ene naprave in ene aplikacije.  Sistem je modularen in omogoča dodajanje modulov za različne brezžične protokole in je povezljiv je tudi s sistemi po standardu KNX. Upravlja se lahko preko spleta, Android ali iOS aplikacij, lahko se poveže tudi z asistenti Amazon Alexa, Google Assistant,…

blank

STEKLO

Okenske odprtine so najpomembnejši in najbolj kreativni del fasade. Ob tem, da dajejo pomemben pečat videzu fasade, morajo zagotavljati pravilno prezračevanje in osvetlitev prostorov. Poleg tega pa morajo ustrezati še številnim drugim funkcionalnim zahtevam: zaščiti pred mrazom, vročino, hrupom, vetrom, dežjem, nasilnem obnašanju in požaru.

blank

BARVE

Okna običajno barvamo s 4-slojnim premazom v enem od 14 standardnih barvnih tonov po barvni lestvici Lesko, vendar pa so barvne možnosti veliko bolj bogate, kadar upoštevamo več različnih barvnih lestvic. Več kot 2.000 barvnih odtenkov vam je na voljo v barvnih lestvicah RAL in NCS, ki jih lahko uporabimo pri izdelavi vaših izbranih oken. Izbirate pa lahko tudi med različnimi tankoslojnimi premazi (npr. na macesnu kot nadomestek za oljena okna).

blank

VRSTE LESA

Izberite les po svojem okusu. Poleg oken iz smrekovega lesa in lesa sibirskega macesna, ki so med ponudniki oken v Sloveniji najpogosteje zastopana, v Lesku izdelujemo tudi okna iz drugih avtohtonih ali tropskih vrst lesa.

Želite notranji videz oken uskladiti z videzom parketa ali masivnega pohištva?

Okna izdelamo tudi iz hrasta ali oreha, na posebno željo pa tudi iz drugih, bolj eksotičnih vrst.

blank

MONTAŽA, DEMONTAŽA & ODVOZ

Pri Lesku se zavedamo, da je naše okno le toliko kakovostno, kolikor je kakovostna njegova vgradnja, zato okna vgrajujejo naši lastni stalni monterji, ki strokovno obvladujejo več različnih načinov vgradnje. Po montaži lahko v priporočenih časovnih intervalih poskrbimo tudi za servis, nastavitve…