Vsi imamo radi svetle prostore, a včasih je sončnih žarkov vseeno preveč. Pri opremi novogradenj svetujemo uporabo zunanjih podometnih sistemov rolet, žaluzij, screen rolojev, komarnikov,…
Sodelujemo z več različnimi dobavitelji: Roltek, Dekor senčila,…

Pri prenovah ali zamenjavi starih oken se najpogosteje srečujemo z nadokenskimi roletami, ki pa s stališča toplotne in zvočne izolacije niso najbolj primerne. Naročnikom, ki bi želeli take rolete obdržati, vgradimo novejše, izolacijsko bolj učinkovite roletne omarice, ki jih na naročnikovo željo zakrijemo z mavčno-kartonskimi ploščami ali stirodur oblogo. Ob obnovi fasade lahko nadokenski sistem nadomestimo z zunanjim podometnim sistemom.

OPOZORILO:  Senčila nudimo samo istočasno z nakupom oken.  Za nakup samo senčil se obrnite direktno na proizvajalce.

Rolete

Rolete so idealno senčilo za vsako okno. Od vseh senčil vam nudijo največ. To dokazuje tudi dejstvo, da so rolete najpogosteje vgrajeno senčilo v Sloveniji. Omogočajo vam tako popolno kot tudi delno senčenje, poleg senčenja pa imajo tudi številne druge funkcije.

blank

Zunanje žaluzije

Zunanje žaluzije so senčilo namenjeno tako hišam in stanovanjem kot tudi poslovnim prostorom. Omogočajo vam delno zatemnitev prostorov in zaščito pred neposrednimi sončnimi žarki, s spreminjanjem naklonskega kota lamel pa lahko uravnavate količino vpadle svetlobe.

Vgradijo se na zunanji strani oken, zato vas ščitijo pred vročino, saj odbijajo sončne žarke in jim preprečujejo prehajanje skozi stekleno površino v bivalni ali drugi prostor, ne ponujajo pa enakih izolativnih sposobnosti kot roleta.

blank

Screen rolo

Zunanja screen senčila so rešitev za vse, ki želite imeti senčilo iz blaga na zunanji strani okna. Ta vrsta senčila vam omogoča delno zatemnitev prostora in vas tako ščiti pred soncem. Ker se nahaja na zunanji strani okenskega stekla obenem tudi pripomore k preprečevanju segrevanja vašega prostora.
blank

Komarniki

Kdo ne pozna nadležnega zvoka komarja, ki se sredi noči prikrade v spalnico in moti vaš spanec? V vročih poletjih je odprto okno ponoči odlična rešitev za ohlajanje prostora, a kaj ko s tem omogočimo mrčesu vstop v naš dom. V podjetju LESKO ponujamo za ta problem odlično rešitev – komarnik. Nudimo vam več kot 6 različnih tipov, katere izdelamo točno po vaši meri, za prav vsako okno.

blank

Polkna

Polkna hišo obdarijo s prav posebno noto domačnosti. Imajo različne prednosti, od dekorativnih do funkcionalnih. Polkna so najstarejša oblika senčenja in zaščite steklenih površin pred različnimi vremenskimi vplivi.

blank

Notranja senčila

Notranja senčila različnih tipov so odlična dopolnitev zunanjim senčilom, ne morejo pa biti njihov nadomestek. Notranja senčila namreč omogočajo samo zaščito pred neposrednimi sončnimi žarki, ne morejo pa nas zaščiti pred vročino.

Ker se nahajajo na notranji strani okna ne morejo zadržati vročine izven prostora. Vročina se ujame med senčilo in okno in tako še dodatno segreva vaš prostor. Če iščete poleg zasenčitve tudi zaščito pred vročino, potem vam priporočamo zunanja senčila, še posebej rolete s katerimi dobite največ.

blank