Zunanja screen senčila so rešitev za vse, ki želite imeti senčilo iz blaga na zunanji strani okna.

Ta vrsta senčila vam omogoča delno zatemnitev prostora in vas tako ščiti pred soncem. Ker se nahaja na zunanji strani okenskega stekla obenem tudi pripomore k preprečevanju segrevanja vašega prostora. 

Lastnosti screen senčil:

  • visokokakovostni aluminijasti deli
  • odpornost proti koroziji
  • standardno ročno upravljanje s trakom, možnost monokomandne ročice in motornega ter daljinskega upravljanja
  • zaključni profil na spodjem delu skrbi za optimalno napetost blaga v vsakem položaju
  • izdelava po meri nudi rešitev za vsako situacijo

Screen senčilo ima podobno funkcijo kot roleta, ampak nudi precej manj. Če želite trajno senčilo, ki vas obenem ščiti tudi pred vlomilci, nudi dodatno izolacijo in popolno zatemnitev, potem je roleta boljša izbira za vas. Lahko pa imate oboje naenkrat: v predokenske roletne omarice je namreč možno vgraditi integrirano screen senčilo.

Senčilo je vgrajeno v omarico dimenzije 10 cm ali 14 cm, katero se vgradi na zunanjo stran okenskega okvira pred okno in je po izbiri lahko petkotne ali zaokrožene oblike. Omarica je izdelana iz ekstrudiranega ali valjanega aluminija.

Omarica, vodila in zaključna letev so na voljo v 8 standardnih barvah brez dopačila:

Poleg standardnih barv lahko vse aluminijaste dele barvamo po kateremkoli odtenku RAL lestvice.

Ko je senčilo zaprto, mu nudi odlično zaščito pred zunanjimi vplivi in tako še podaljšuje življenjsko dobo in lep videz blaga. Stranska aluminijasta vodila skrbijo za enakomeren tek blaga po njih, ravna ali okrogla zaključna letev pa za optimalno napetost blaga v vsakem položaju. Standardno je ročno upravljanje s trakom, možna pa je tudi izbira monokomandne ročice in udobnega motornega upravljanja.

Standardno blago je Sunworker, katerega lahko izberete iz pestre barvne kolekcije.  Blago potrebuje zelo malo prostora za navijanje, se ne strga in ne preoblikuje. Zaradi posebne gladke enakomerne strukture se umazanija ne prime na blago.