Notranja senčila različnih tipov so odlična dopolnitev zunanjim senčilom, ne morejo pa biti njihov nadomestek. Notranja senčila namreč omogočajo samo zaščito pred neposrednimi sončnimi žarki, ne morejo pa nas zaščiti pred vročino.

Ker se nahajajo na notranji strani okna ne morejo zadržati vročine izven prostora. Vročina se ujame med senčilo in okno in tako še dodatno segreva vaš prostor. Če iščete poleg zasenčitve tudi zaščito pred vročino, potem vam priporočamo zunanja senčila, še posebej rolete s katerimi dobite največ.

Notranje žaluzije

Najbolj klasično notranje senčilo, ki se uporablja že dolgo vrsto let so notranje žaluzije. Največkrat so vgrajene na okno in omogočajo nastavljanje naklona lamel, možno pa jih je tudi dvigniti in spustiti. Tako lahko nastavite kot s katerim preprečite neposredni sončni svetlobi, da bi vas motila.

Lamele notranjih žaluzij so izdelane iz aluminija in so na voljo v treh dimenzijah – 50, 25 in 16 mm. Barvo lamel pa lahko izberete iz pestre kolekcije standardnih barv.

Možne so različne izvedbe senčila, tako obstajajo klasične žaluzije, ki se pritrdijo na okno, medstekelne, prostoviseče, žaluzije za strešna okna, za trikotna okna, polkrožne… Skratka najde se prava izvedba za vsako okno.

Standardno upravljanje notranjih žaluzije je s paličico za obračanje naklona lamel in vrvico za dviganje in spuščanje senčila. Pri različnih izvedbah pa je možno tudi upravljanje s perlasto verižico, stekleno paličico, monokomandno ročico in motorjem.

Lastnosti notranjih žaluzij:

 • aluminijasti deli
 • možna izbira različnih oblik in dimenzij lamel iz aluminija iz pestre barvne kolekcije
 • različne možnosti za upravljanje
 • možna izvedba za okna nepravilnih oblik
 • izdelana po meri za optimalno senčenje

Plise senčilo

Pliseji so notranje senčilo iz zgubane tkanine, ki se zloži kot harmonika in se ga vgradi na okno. Omogočajo vam zaščito pred neposrednim soncem, delono zatemnitev prostora in vizualen poudarek prostora. Kot ostala notranja senčilo je namenjeno kot dopolnilo zunanjemu senčilu, saj nudi zaščito pred soncem, ne pa tudi zaščite pred vročino.

Tkanino, iz katere so plise zavese izdelane, je mogoče naročiti v različnih barvah in odtenkih. Tako lahko barvo uskladite z videzov vaših prostorov in s tem ustvarite dodaten poudarek.

Pliseji so na voljo v različnih izvedbah za klasična okna, strešna okna, stropna okna in zimske vrtove ter tudi za okna nepravilnih oblik. Možnosti za upravljanje so številne: vrvica, perlasta verižica, ročica na zaključni lameli, podaljšana ročica in monokomandna ročica.

BARVNA KARTA OZ. VZORCI BLAGA:

Lastnosti plise zaves:

  • možna izbira različnih tkanin iz pestre barvne kolekcije
  • različne možnosti za upravljanje
  • možna izvedba za okna nepravilnih oblik
  • izdelava po meri za optimalno senčenje
Osnovna cena  ročno – 1x ročka (sp. ali zg.)   ALI   vrvica
Doplačilo 1  ročno – 2x ročka (sp. in zg.)
Doplačilo 2  verižica

Notranji rolo

Roloji so notranje senčilo, ki se navija na os. Kot ostala notranja senčila so primerni kot dopolnitev k zunanjim senčilom, niso pa njihov nadomestek, saj nudijo le zaščito pred neposrednimi sončnimi žarki, ne pa tudi pred vročino. Za zmanjšanje vročine v prostoru je potrebno vgraditi zunanje senčilo.

Notranji roloji imajo lahko samo os, na katero se navijajo, lahko pa se navijejo v omarico, ki v zaprtem stanju ščiti blago. Pri nekaterih tipih je možna zaustavitev senčila na katerikoli poziciji. Zaključna letev iz aluminija poskrbi, da je blago vedno optimalno napeto.

Blago lahko izberete iz bogate barvne kolekcije, tako da lahko dosežete idealno barvno kombinacijo za vaš prostor. Različni tipi blaga tudi omogočajo različne stopnje zatemnitve.

Za upravljanje lahko izbirate med številnimi različnimi možnostmi: s perlasto verižico, potezno vrvico, vzmetjo, ročajem ali motorjem.

Lastnosti notranjih rolojev:

 • možna izbira blaga iz pestre barvne kolekcije
 • izbira med blagom z različnimi zmožnostmi zatemnitve
 • različne možnosti za upravljanje
 • izdelava po meri za optimalno senčenje