Notranja senčila različnih tipov so odlična dopolnitev zunanjim senčilom, ne morejo pa biti njihov nadomestek. Notranja senčila namreč omogočajo samo zaščito pred neposrednimi sončnimi žarki, ne morejo pa nas zaščiti pred vročino.

Ker se nahajajo na notranji strani okna ne morejo zadržati vročine izven prostora. Vročina se ujame med senčilo in okno in tako še dodatno segreva vaš prostor. Če iščete poleg zasenčitve tudi zaščito pred vročino, potem vam priporočamo zunanja senčila, še posebej rolete s katerimi dobite največ.

Rolete so idealno senčilo za vsako okno. Od vseh senčil vam nudijo največ. To dokazuje tudi dejstvo, da so rolete najpogosteje vgrajeno senčilo v Sloveniji. Omogočajo vam tako popolno kot tudi delno senčenje, poleg senčenja pa imajo tudi številne druge funkcije.

Sistemi rolet:

Okno + roleta = prihranek
Ste vedeli, da predstavljajo steklene površine ne glede na kakovost okna toplotni most? Spuščena roleta znatno zmanjšuje izgubo toplote skozi steklo, zato lahko z njimi prihranite do 30% energije! Poleti pa spuščena roleta preprečuje sončnim žarkom, da bi segrevali vaš prostor. Z roletami lahko zaustavite do 80% vročine!
Tega ne zmore nobeno drugo senčilo.

Varnost
Roleta nudi tako zaščito vaših oken kot tudi vašega doma. Okno ščiti pred umazanijo in drugimi zunanjimi vplivi, poleg tega pa ščiti vaš dom pred vlomilci. Vlomilcu znatno oteži delo, saj podaljša čas vlamljanja in zvišuje hrupnost dejanja.

Udobje in zaščita
Z dodatnimi funkcijami Roltek rolet si boste ustvarili maksimalno udobje bivanja. Vsi tipi rolet so vedno dobavljivi tudi z motornim pogonom. Upravljanje je lahko s stikalom ali daljincem. Če ste naveličani nadležnih insektov, vam rolete nudijo idealno rešitev z integriranim komarnikom. Zaradi komarnika ne boste izgubili svetlobe, a pridobili boste miren spanec.

Poleg funkcionalnosti imajo rolete tudi dekorativno funkcijo. Lamele so različnih barv in dimenzij, predokenska omarica pa s svojim dizajnom in pestro izbiro barv privlači veliko pogledov.

Predokenske podometne

Predokenske podometne rolete so ena izmed možnih izvedb rolet med katerimi lahko izbirate pri novogradnji. Če objekt obnavljate in boste menjali fasado ne pa tudi oken, so predokenske podometne rolete odlična rešitev. Nobeno drugo senčilo vam ne ponuja toliko prednosti kot roleta.

Predokenske podometne rolete so namenjene vgradnji na zunanji okenski okvir pred nanosom fasade. Fasada roletno omarico lepo prekrije, tako da od zunaj ni vidna. Montaža je hitra in ne zahteva veliko predpriprav, pestra izbira barv lamelnega plašča in vodil pa vašim oknom doda še lepši videz.

Če komarji in drugi insekti motijo vaš miren spanec vam predokenske rolete ponujajo idealno rešitev z vgradnjo integriranega komarnika. Slednji je nameščen med roleto in oknom in se v primeru, ko ga ne uporabljamo enostavno skrije v roletno omarico.

Lastnosti rolet:

 • visokokakovostni aluminijasti deli
 • servisno pokrov standardno iz ekstrudiranega aluminija
 • širok izbor ALU ali PVC lamel v pestri barvni paleti
 • možnost barvanja v poljubni barvi z RAL lestvice
 • možna vgradnja integriranega rolo komarnika ali screen senčila
 • možnosti dodatnega povečanja varnosti
 • številne možnosti za upravljanje
 • preprosto servisiranje iz zunanje strani

Izbirate lahko med dvemi oblikami predokenskih rolet: 

 • klasični petkotni – sistem INTEGO
 • elegantni kvadratni – sistem Q.INTEGO

 

Vsaka roleta vas bo zaščitila tudi pred vročino in vlomilci. Ker se senčilo nahaja na zunanji strani okenskega stekla, preprečuje nastanek efekta tople grede, pozimi pa skrbi za dodatno izolacijo in s tem za prihranek energije.  Rolete vsekakor predstavljajo dodaten varnostni element in delujejo kot zaščita pred vlomom saj v spuščenem položaju znatno otežijo vstop skozi okno ali balkonska vrata.

Nadokenske rolete

Nadokenske rolete lahko vgradite, če obnavljate objekt in boste menjali okna. Nadokenske rolete so idealna rešitev za vse, ki želite maksimalno izolativnost, roletno omarico skrito pod ometom in vse funkcije, ki vam jih lahko nudi roleta.

Nadokenske rolete se vgradijo nad okno in so vedno vgrajene istočasno z oknom v zidno odprtino. Z njihovo vgradnjo ne samo ohranite, temveč celo izboljšate izolacijo vašega okna, saj se ponašajo z izjemnimi izolativnimi vrednostmi. Enako kot drugi tipi rolet skrbijo za zmanjšanje izgube energije skozi steklene površine. S spuščeno roleto lahko pozimi privarčujete do 30% energije, poleti pa vas ščiti pred nastankom efekta tople grede, saj odbija sončne žarke, ki bi sicer segrevali vaš prostor. Pestra izbira barv vam omogoča barvno usklajenost vašega objekta in nešteto kombinacij.

Če ste naveličani nadležnih insektov, vam ponujamo idealno rešitev. Integrirani rolo komarniki se enostavno vgradijo v nadokensko roletno omarico. Upravljanje s posebnim klik sistemom je otročje lahko, komarnik pa je dobro zaščiten pred zunanjimi vplivi, ko ga ne uporabljate.

Lastnosti rolet:

 •  visokokakovostni aluminijasti in PVC deli
 • omarice z vrhunskimi izolativnimi lastnostmi
 • možna izbira med ALU ali PVC lamelami v pestri barvni paleti in različnih dimenzijah
 • možna vgradnja integriranega rolo komarnika (razen pri sistemu RA.2 in RA.3)
 • možnosti dodatnega povečanja varnosti
 • številne možnosti za upravljanje
 • preprosto servisiranje

Izbirate lahko med različnimi sistemi:

 • najnovejši sistem PURO.XR iz oranžne poliuretanske pene
 • osnovni sistem RA.2 / RA.3 s PVC omarico z izolacijskih vložkom
 • multifunkcionalni sistem KARO z omarico iz dvokomornega PVC profila in izolacijo

Rolete tip PURO.XR – trenutno najboljše na tržišču

PURO.XR je najsodobnejša roletna omarica za novogradnje. Odlikuje jo visoka izolativna vrednost (U=0,5 W/m2K) in posebna luknjičasta obdelava površine. Omogoča optimalno vgradnjo brez predhodne obdelave omarice za nanos fasade in notranjega ometa.
Izredno vzdržljivi konstrukcijski deli iz PVC-H materiala so odporni na vremenske vplive in odbijajo UV žarke. Material je v protipožarnem razredu B1, je lahek, ne trohni, se ne drobi, ne gnije in ne plesni. Osnovna sestava je še dodatno opremljena z enokomorno PVC oblogo, ki zagotavlja stabilnost in zaščito pred vremenskimi vplivi.

Predokenske vidne

Predokenske vidne rolete predstavljajo idealno rešitev v primeru, da je vaš objekt že dokončan in ste v dilemi katero senčilo izbrati. Nobeno drugo senčilo vam ne ponuja toliko prednosti kot roleta. 

Predokenske vidne rolete so namenjene naknadni vgradnji na zunanji okenski okvir. So idealna rešitev za že dokončane objekte, montaža pa je enostavna, hitra in čista. Številne barvne kombinacije roletne omarice, vodil in lamelnega plašča bodo vaš dom spremenile v pravo pašo za oči.

Če komarji in drugi insekti motijo vaš miren spanec vam predokenske rolete ponujajo idealno rešitev z vgradnjo integriranega komarnika. Slednji je nameščen med roleto in oknom in se v primeru, ko ga ne uporabljamo enostavno skrije v roletno omarico.

Lastnosti rolet:

 • visokokakovostni aluminijasti deli
 • možnost barvanja v poljubni barvi z RAL lestvice
 • širok izbor ALU ali PVC lamel v pestri barvni paleti
 • možna vgradnja integriranega rolo komarnika ali screen senčila
 • možnosti dodatnega povečanja varnosti
 • številne možnosti za upravljanje
 • preprosto servisiranje iz zunanje strani

Izbirate lahko med večimi oblikami predokenskih rolet:

 • klasično petkotno – sistem PENTO
 • robustno kvadratno – sistem QUADRO
 • moderno polkrožno – sistem RONDO

Rolete služijo tudi kot zaščita pred neznosno vročino v poletnih mesecih in kot zaščita pred izgubo toplote v zimskih mesecih. Ker se nahajajo na zunanji strani oken, preprečujejo segrevanje okenskega stekla in nastanek efekta tople grede v prostoru, pozimi pa poskrbijo za dodatno izolacijo in s tem za prihranek energije. Obenem pa predstavljajo rolete dodaten varnostni element in zaščito pred vlomom saj v spuščenem položaju znatno otežijo vstop skozi okno ali balkonska vrata.

Barve vodil in alu omaric

Standardne barve stranskih vodil, zaključne lamele (spodnje) in roletnih omaric.
opomba: RAL9007 je enak ton kot lamele “SIVI ALUMINIJ”

Barve lamelnega plašča